COVID-19

Актуална продуктова информация за ваксини срещу COVID-19 може да намерите на следния адрес:https://www.bda.bg/bg/covid-19

Ваксинация срещу COVID-19 в обл. Сливен с ваксина Comirnaty Omicron XBB.1.5, показана за лица над 6 месечна възраст

1. Ваксинация срещу COVID-19 на ДЕЦА на възраст от 6 месеца до 11 години се извършва в „МБАЛ Д-р Иван Селимински–Сливен“ АД, гр. Сливен след предварително записване на телефон 044/611 804 с предоставяне на три имена и телефонен номер за контакт.

 • При деца с данни за завършен ваксинационен курс срещу COVID-19 преди повече от 90 дни се прилага само една доза от ваксината Comirnaty Omicron XBB.1.5.
 • Деца на възраст от 5 до 11 години, със започнат ваксинационен курс срещу COVID-19 с ваксина Comirnaty, се приемат за имунизирани с поставена една доза и не подлежат на завършване на имунизационен курс с втора доза. Същите могат да получат ваксина Comirnaty Omicron XBB.1.5 не по-рано от 3 месеца.
 • При деца на възраст от 6 месеца до 4 години, които не са имунизирани срещу COVID-19 или не са преболедували COVID-19, се прилагат 3 дози ваксина по следната схема: първа доза – след 3 седмици втора доза – след 8 седмици трета доза.
 • При деца на възраст от 6 месеца до 4 години с данни за преболедуване от COVID-19 инфекция се прилага само една доза ваксина след не по-малко от 3 месеца.

2. Ваксинация срещу COVID-19 на ДЕЦА на възраст над 12 години и възрастни се извършва:

 • В РЗИ-Сливен с работно време: всеки работен ден от 15.00 до 16.30ч.;
 • В амбулаториите на Общопрактикуващите лекари (ОПЛ) в областта;
 • В „МБАЛ „Хаджи Димитър“ ООД, гр. Сливен;
 • В СХБАЛ „Амброаз Паре“ ЕООД, гр. Сливен;
 • В МБАЛ „Света Петка Българска“ гр. Нова Загора.

Имунизация може да се извършва от мобилен екип на територията на населените места, в отдалечени райони или на трудноподвижни хора, след предварително записване на тел. номер 044/616 201 или E-mail: rzi-sliven@mbox.contact.bg  с предоставяне на три имена, адрес и телефонен номер за контакт за уточняване на датата и часа за посещение от мобилен екип. Препоръчително е хората с придружаващи заболявания да се консултират предварително със своя лекуващ лекар.

 • При лица с данни за завършен ваксинационен курс срещу COVID-19 или преболедуване от COVID-19 инфекция преди повече от 90 дни се прилага една доза ваксина Comirnaty Omicron XBB.1.5 .
 • Деца над 12 години и възрастни със започнат ваксинационен курс срещу COVID-19 с ваксина Comirnaty, се приемат за имунизирани с поставена една доза и не подлежат на завършване на имунизационен курс с втора доза. Същите могат да получат ваксина Comirnaty Omicron XBB.1.5 не по-рано от 3 месеца..
 • На лица, които не са имунизирани срещу COVID-19 или не са преболедували COVID-19, се прилага 1 доза ваксина Comirnaty Omicron XBB.1.5.

Данните от Единния информационен портал за борба с COVID-19 раздел ВАКСИНИ ще намерите на интернет адрес: https://coronavirus.bg/bg/vaccinations
В Единния информационен портал за борба с COVID-19 е създаден специализиран раздел за ваксините. Очаква се в кратки срокове да бъде пуснато в действие и приложение за мобилни телефони, чрез което всеки заинтересован ще има свободен и лесен достъп до глобалната информация за процеса на ваксиниране.
Раздел „Ваксини“ осигурява свободен достъп до различна информация за ваксините срещу COVID-19 – кратка характеристика на ваксините, ръководства за съхранение и приложение, данни от достоверни национални и международни източници, важни новини и актуални научни публикации. В помощ на медицинските специалисти и гражданите са публикувани отговори на най-често задаваните въпроси за ваксините, както и полезни видеоматериали и статистика.

Актуална продуктова информация за ваксини срещу COVID-19 може да намерите на следния адрес:https://www.bda.bg/bg/covid-19

Актуална продуктова информация за ваксини срещу COVID-19 може да намерите на следния адрес:https://www.bda.bg/bg/covid-19

Актуална епидемична обстановка за област Сливен 2023 година

Актуална епидемична обстановка за област Сливен 2022 година


Актуална епидемична обстгановка за област Сливен- 2021 година


Актуална епидемична за област Сливен2020 година