СВЕТОВНА СЕДМИЦА НА КЪРМЕНЕТО 2023Г.

Ежегодно в повече от 120 страни по света в периода от 1 до 7 август се отбелязва Световна седмица на кърменето. Инициативата е подкрепена от Световната здравна организация и УНИЦЕФ .

  • Защо кърменето е най-добро за мен и моето бебе?
  • Как да започна и колко често да кърмя бебето си ?
  • Получава ли бебето ми достатъчно кърма ?
  • Мога ли да продължа да кърмя и след като се върна на работа ?

Отговор на тези и всички други въпроси, които вълнуват младите майки и бременни жени, могат да получат ако се включат в организираните от Регионална здравна инспекция-Сливен, Център за майчино и детско здраве-Сливен и Ла Лече Лига-Сливен, и със съдействието на здравно-консултативния център към МБАЛ „Д-р Иван Селимински“ АД  инициативи по повод Световната седмица на кърменето:

  • На 01 август 2023г. от 10,30 часа в Градската градина на гр. Сливен, „Розариум“, каним всички настоящи и бъдещи майки на среща-разговор: „Често задавани въпроси за кърменето“;
  • На 2 август 2023г. от 10,00 часа в голямата зала на МБАЛ „Д-р Иван Селимински“ АД можете да зададете своите въпроси, да споделите опит или притеснения и да получите консултация от г-жа Елена Гвоздейкова- консултант по кърмене към Ла Лече Лига и с медицински специалисти от Център за майчино и детско здраве-Сливен;
  • На 3 и 4 август 2023г. от 10 до 16 часа Отворени врати в Център за майчино и детско здраве-гр. Сливен, бул. „Стефан Караджа“ №2.

Мотото на Седмицата на кърменето през 2023 година е „Да направим кърменето възможно – подкрепа на работещите родители“ и акцентира върху възможността да се комбинира работа и кърмене.

Жените трябва да получават подкрепа, за да могат своевременно с изпълнение на професионалните си задължения да упражняват, своето право да кърмят.

Вход свободен