СВЕТОВНА СЕДМИЦА НА КЪРМЕНЕТО 1-7 АВГУСТ 2022 Г. „Да се застъпим за кърменето – обучение и подкрепа“.

За поредна година Ла Лече Лига, Регионална здравна инспекция-Сливен и Център за майчино и детско здраве, организират Седмица на кърменето в област Сливен . Тя ще се проведе в периода 1-7 август под мотото „Да се застъпим за кърменето – обучение и подкрепа“.

Тази година в събитието се включва и Център за комплексно обслужване на деца с увреждания и хронични заболявания-Сливен.

Целта на инициативата е подпомагане на майките и бебетата да започнат кърменето по най-добрия начин и да преодолеят трудностите в кърмаческия период.

Кърменето е най-добрият начин за хранене на бебетата – естествен, здравословен и икономически изгоден.

Програма:

1 август 2022г.

10,00 часа в Градската градина на гр. Сливен, „Розариум“, каним всички настоящи и бъдещи майки на среща-разговор: „Често задавани въпроси за кърменето“.

На срещата можете да зададете своите въпроси, да споделите опит или притеснения и да получите консултация от г-жа Елена Гвоздейкова-обучен консултант по кърмене към Ла Лече Лига, медицински специалисти от Център за майчино и детско здраве-Сливен и лекар от Център за комплексно обслужване на деца с увреждания и хронични заболявания-Сливен.

2 август и 5 август 2022г.

От 9,00 до 11,00 часа в залата на Регионална здравна инспекция-Сливен, улица „П. Яворов“ №1 – „Отворени врати“ с възможност за разговор с лекар от Център за комплексно обслужване на деца с увреждания и хронични заболявания-Сливен.

ОЧАКВАМЕ ВИ!