Световна седмица на кърменето 1-7 август

Всяка година, в повече от 120 страни по света от 1 до 7 август се отбелязва Световната седмица на кърменето. Това е една от най-мащабните инициативи в подкрепата за популяризиране и насърчаване кърменето на бебетата.

Според препоръките на СЗО и УНИЦЕФ през първите 6 месеца от живота, децата трябва да получават само майчино мляко. Кърмата е най–добрата храна за новороденото. Тя е безопасна, свободна от замърсявания и съдържа  антитела, които предпазват от много болести.

РЗИ–Сливен, в партньорство с Ла Лече Лига и Центъра за майчино и детско здраве откриват седмицата с представяне на темата: „Кърменето–ключ към устойчиво развитие” на 1.08.2016г. от 10:00 ч. в залата на РЗИ Сливен, ул. Пейо Яворов №2.

Представяме и цялата програма за седмицата:

1 август, понеделник

10,00 ч., гр. Сливен, ул. П. Яворов” №1, ет.2 – представяне на темата: „Кърменето – ключ към устойчиво развитие”

2 август, вторник

10,00 ч., гр. Нова Загора, кметството в квартал шести – безплатна прожекция на филма „Гърдата е най-доброто”

3 август, сряда

10,00 ч.гр. Сливен, Център за майчино и детско здраве, ул. „Стефан Караджа” №2 /ДКЦ партер/ – Ден на отворени врати за бременни и кърмещи жени на тема: „Кърмене”

4 август, четвъртък

18,30 ч., гр. Сливен, Градска градина при паметника на майката с детето, Ла Лече Лига и партньори организират среща на тема: Често задавани въпроси за кърменето”

Програма ССК 2016г.