Препоръка за ваксинационен курс

С увеличаващото се разпространение на Делта варианта на SARS-CoV-2 в страните от Европейския съюз/Европейско икономическо пространство (ЕС/ЕИП), Европейската агенция по лекарствата и Европейският център за превенция и контрол на заболяванията силно препоръчват хората, които нямат противопоказания за ваксинация, но все още не са ваксинирани, своевременно да започнат и завършат препоръчителния ваксинационен курс.

Завършеният ваксинационен курс с която и да е от одобрените в ЕС/ЕИП ваксини осигурява високо ниво на защита срещу тежко протичане на заболяването и смърт, причинена от SARS CoV 2, включително варианти като Делта. Най-високото ниво на защита, което осигурява ваксината, се достига след изминаването на достатъчно време (седем до четиринадесет дни) от деня, в който е поставена последната доза ваксина.

Повече информация можете да видите в единния информационен портал, официален източник на информация относно мерките за борба с разпространението на COVID-19 в България: на адрес: https://coronavirus.bg/bg