Награди с официални плакети на Министерството на здравеопазването и грамота служителите на здравния контрол

На 30-09-2021г. Министърът на здравеопазването д-р Стойчо Кацаров награди с официални плакети на Министерството на здравеопазването и грамота служителите на здравния контрол в страната.

Тържествената церемония беше открита от заместник-министъра на здравеопазването д-р Александър Златанов, който поздрави присъстващите и изрази своята благодарност за постоянството и усилията на служителите. Д-р Стойчо Кацаров, Министър на здравеопазването приветства участниците и изтъкна, че пандемията ни помага да разберем значимостта на системите за обществено здравеопазване. Добрият здравен контрол спасява животи и то в мащаби много по-големи от този, на която и да е болница. Повечето хора дори не знаят, че служителите на здравния контрол също дават дежурства през нощта, през почивните дни, че влизат в огнището на заразата, че трябва да глобяват хора, които дори полицията, понякога се затруднява да проверява. Това което прави здравният контрол, е важно, отговорно и изисква респекта и уважението на всички.

От РЗИ-Сливен участие в церемонията взеха д-р Петя Балулова – директор, д-р Рени Дариткова – директор Д “ОЗ“ и д-р Даниела Калева – директор Д „НЗБ“.