Мероприятия, във връзка със Световният ден за движение и Европейският ден за борба със затлъстяването, проведени от експерти на Регионална здравна инспекция-Сливен

Мероприятия, във връзка със Световният ден за движение и Европейският ден за борба със затлъстяването, проведени от експерти на Регионална здравна инспекция-Сливен.

Под мотото „Да спортуваме редовно и се храним здравословно“ в ДГ „Детски рай-1“, гр.Сливен бяха представени ползите от здравословното хранене. Малчуганите се включиха в разпознаването на полезните и здравословни храни и нареждането им в Хранителната пирамида.

С много желание, енергия и емоция се включиха децата и целият екип от ДГ„Божур“- филиал, гр.Сливен в организирания спортен празник. Те демонстрираха подвижност, ловкост и съобразителност в гимнастическите упражнения и игри отново под мотото „Да спортуваме редовно и се храним здравословно“.

  

  

На децата и техните родители експертите предоставиха здравно-образователни и информационни материали.

Посетен беше Дом за стари хора в село Баня, община Нова Загора, където беше проведена здравна беседа за връзката между физическата активност и здравословното хранене в напреднала възраст. На възрастните хора беше прожектиран филмът „Солта на живота“ и изчислен индексът на телесната маса на желаещите.