ЗАМЕСТНИК-МИНИСТЪРЪТ НА ЗДРАВЕОПАЗВАНЕТО ДОЦ. ЕВГЕНИ ГРИГОРОВ БЕШЕ НА ПОСЕЩЕНИЕ В СЛИВЕН

Заместник-министърът на здравеопазването, доц. Евгени Григоров, беше на работно посещение в Регионална здравна инспекция-Сливен. В срещата участваха Областният управител Чавдар Божурски, д-р Петя Балулова- Директор на Регионална здравна инспекция и д-р Даниела Калева- Директор на Дирекция Надзор на заразните болести в РЗИ-Сливен.

Обсъден беше хода на ваксинационния процес, възможностите за разкриване на нови пунктове за ваксинация и създаване на екип за покриване на 24-часово дежурство за имунизации. По график  продължава обхващането на всички групи от Националния имунизационен план. В имунизационната кампания са включени и личните лекари.

С първи дози ваксина до момента са обхванати желаещите от Районнa избирателнa комисия-Сливен. От 1 март започва ваксинирането с първа доза на членовете на секционните избирателни комисии, като до края на седмицата в специализираните имунизационни кабинети ще бъдат обхванати всички от секционните избирателни комисии, изявили желание за имунизиране. 

Областният управител Чавдар Божурски коментира създадените условия за работа на Районната избирателна комисия при спазване на противоепидемичните мерки.

Доц. Григоров даде добра оценка за създадената до момента организация и сподели, че Министерството на здравеопазването е отделило бюджет за осигуряването на лични предпазни средства за членовете на секционните комисии. Те ще бъдат разпределени чрез областната администрация.