ВАКСИНИ

Не е нужно да си #Супермен, важното е да си #Плюсмен!

Oт 1 април Министерството на здравеопазването с подкрепата на UNICEF Bulgaria – УНИЦЕФ България, стартира информационната кампания за ползата от ваксините.

Повече информация можете да получите ако последвате следния линк: https://www.mh.government.bg/bg/novini/aktualno/za-vaksinite-ne-na-shega/

От 2 април стартира конкурс за детска рисунка на тема „ Ваксинирай се и стани супергерой!“ с цел да се покаже колко е важно да бъдем ваксинирани, за да защитим себе си и околните от редица заболявания, срещу които има налични ваксини.

Участниците ще бъдат разделени в три възрастови категории от I до IV клас, от V до VII клас и от VIII до XII клас. Творбите могат да бъдат изпращани до Пресцентър на Министерство на здравеопазването в срок до 15 май на следните адреси:

Най-интересните и красиви творби ще се показват в социалните мрежи.

Победителите в трите възрастови групи ще бъдат класирани на I-во, II-ро и III-то място. Те ще бъдат обявени в Деня на детето – 1 юни на Фейсбук страниците на Министерство на здравеопазването и Плюс мен. За победители са предвидени предметни награди.

Ваксините предотвратяват заболявания, които биха могли да причинят сериозни  здравословни проблеми, трайни увреждания и дори смърт.

  •  Редица инфекциозни заболявания днес са много редки благодарение на ваксинацията.
  • Прилагането на ваксини, в съответствие с Националния имунизационен календар, е изключително важен процес, който започва от самото раждане и продължава през целия живот, защото ваксините предлагат защита за всички възрасти.
  • Ваксинацията…
    • спасява живот
    • предпазва от болести
    • създава здрава основа за дълголетие и благоденствие

Медицинските специалисти са достоверен източник на информация относно ваксините.

Чрез избора си да сме ваксинирани, ние не само защитаваме себе си, но и нашите близки.

Имунизацията е право и отговорност на всеки!