Български Червен кръст — Сливен извършва имунизации срещу Covid-19 с мобилни ваксинационни екипи в изпълнение на Програма „Дейности в отговор на Covid-19 в България“

Български Червен кръст — Сливен е една от петте областни организации в страната, които организират извършване на имунизации срещу Covid-19 с мобилни ваксинационни екипи в изпълнение на Програма „Дейности в отговор на Covid-19 в България“ финансирана от Американската Агенция за Международно Развитие. Продължителността на проекта е до края на м. септември 2022г. с възможност за удължаване до 31.12.2022г..

Целта на този проект е да се повиши броя на ваксинираните хора и те да се предпазят от тежко и фатално протичане на заболяването.

Ваксинацията допринася за значително намаляване броя на случаите на COVID-19, при които се налага хоспитализация и е механизъм за ограничаване разпространението на коронавирусната инфекция.

Дейността се осъществява по договор с „МБАЛ „Д-р Иван Селимински-Сливен“ АД и „МБАЛ „Хаджи Димитър“ ООД. Екипите се състоят от лекари и медицински сестри от двете лечебни заведения и обучени доброволци на Български червен кръст.

За месец август е планирано мобилния ваксинационен пункт в община Сливен да е позициониран на адрес: гр. Сливен, ул. „Генерал Столипин“ № 5 (в двора на БЧК-Сливен).